UMAMI FLAVOUR BASE (ÍZ KEVERÉK)
Szokták még kovász íznek is nevezni.
Az UMAMI por fehéres színű, intenzíven illatos és gyorsan összeáll nedvességre.
Megfelelő mértékű alkalmazás mellett kiemeli egy adott étel fő karakterét, kiemeli az étel íz és illat egységét.
Igen intenzív ízanyag az ízek elmélyítésére, kiemelésére.
Felhasználása igen sokrétű. Főzéshez ízesítőként, ízmélyítésre. Főzés után ízek utólagos egységesítésére, mélyítésére. Levesek, mártások, pörköltek, raguk főzésének befejezése után az ételre felülszórva és összekeverve, húsok fűszerezésekor a fűszerekhez adva, hideg mártások és joghurtos salátákhoz hozzáadva, asztali szóróba kihelyezve, sóval vegyítve.
Javasolt adagolás: körülbelül késhegynyi/1 kg étel, (0,3 – 0,5g/1 kg készétel).
Tipp! Az adagolást a következőképpen tapasztalhatja ki: készítsen el egy tetszés szerinti egytálételt, vagy egy hideg-sós mártást, mérjen ki két egyenlő adagot és az egyiket finoman szórja meg UMAMI-val!
Tárolás:
Száraz, fénytől védett, hűvös helyen.
Kiszerelés:
100 g / 250 g / 1 kg
Értékelések
Még nincsenek értékelések.