LÁNGOSPOR (BURGONYÁS)
Burgonyapehellyel dúsított-ízesített, kevés fokhagymával készített lisztes porkeverék.
1 kg lángos porból körülbelül 9-10 db közepes méretű lángos készíthető.
A lángos por alkalmazható még: húsok burkolására, kenyérlángoshoz, köretként szolgáló lángos párnák elkészítéséhez.
Elkészítés:
A porhoz hozzáadjuk a vizet és sima tésztává dolgozzuk. Lefedjük és kelesztjük meleg helyen 1/2-1 órát vagy hűtőben legalább 4 órát, amíg másfél-kétszeresére dagad (hűtőben akár egy hétig is eltarthatjuk). Tenyérnyi darabokra vékonyra kihúzzuk és forró olajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük..
Összetevők:
BÚZALISZT, burgonyapehely (10%) (dehidratált burgonya, emulgeálószer E471, tartósítószer E221, E222, stabilizátor E450i, E330), só, szárított sütőélesztő (élesztő és emulgeálószer E491), cukor és fűszerek.
Tárolás:
Száraz, fénytől védett, hűvös helyen.
Kiszerelés:
500 g / 1 kg
Lisztes keverékeink gyártásához az ELSŐ PESTI MALOM lisztjeit használjuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.